Trend: Hydroponie

Planten in water
Misschien heb je begin januari wel de Intratuin folder voorbij zien komen. Ik heb ‘m in elk geval een paar keer doorgekeken. Lekker stoer, veel zwart wit, groen en met natuurlijke materialen. Voor ons de inspiratiebron voor het schrijven van dit blog. In samenwerking met Plantion (eerder schreef ik daarvoor al over de Amaryllis bol en de vleesetende plant Nepenthes) willen we graag de groen trend Hydroponie laten zien. Zet je planten in water en glas!

Hydroponie
Hydroponie is een vorm van hydrocultuur. Je laat je plant niet in de aarde, maar in het water groeien. Hoe doe je dat in de praktijk? Vlak onder het blad maak je een kerf (bij de knoop). Daar bevindt zich namelijk het hormoon van de plant. Zorg ervoor dat de wortels goed schoongespoeld zijn, dat er geen aarde meer aan de wortels zit, anders gaan ze rotten in het water. Vervolgens vul je een mooie glazen (fles,-)vaas met bronwater. De plant heeft de mineralen uit het bronwater nodig, daarom is kraanwater niet geschikt.

Welke soorten planten zijn geschikt?
Welke soorten planten zijn geschikt voor Hydroponie? Wij gebruikten een aantal stekjes. Vooral de Pannenkoekenplant was een succes. Na een paar dagen zagen we de waterwortels al verschijnen. Je kunt deze groen trend ook uitproberen bij Klimop, de Philodendron, de Siernetel of de Begonia. Daarnaast zijn verschillende kruiden als Basilicum, Rozemarijn, Lavendel en Salie erg geschikt. Wist jij dat deze kruiden erg snel groeien op water en dat ze op die manier elke dag nieuwe bladeren geven?!

Win een bloemenbon
Aan dit blog mag ik een leuke winactie verbinden. Win een bloemenbon ter waarde van 25 euro! Hoe maak je kans? Tag op Instagram (@LisannevandeKlift) onder de foto jouw favoriete bloemist, word lid van de nieuwsbrief van kleurrijkeverhalen.nl en zo maak je kans op een boemenbon ter waarde van 25 euro die weer te besteden is bij jouw favoriete bloemist! De bon moet wel in één keer besteed worden. Waag jij een kansje?

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Lisanne van de Klift.

Voorwaarden

* Maximaal 1 kleur(rijk)boek boeket per aankoop.

Bij een minimale besteding van 15,00 euro aan bloemen of planten en voor zover beschikbaar, op is op. De actie loopt van 20 september t/m 30 september 2017