Over Plantion

OVER PLANTION
Plantion is een bruisende marktplaats voor bloemisten, hoveniers en detaillisten! In de vroege ochtend kopen bloemisten op de klokveiling verse, heerlijk geurende producten voor hun winkels. Door middel van persoonlijk contact koppelt de afdeling bemiddeling kopers en kwekers aan elkaar. Hoveniers komen naar het groencentrum voor een uniek assortiment bomen en struiken. En detaillisten halen prachtige bloemen, planten en accessoires in het groothandelscentrum. Veel producten zijn tevens via de Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar.

Plantion is erg compleet, zeer professioneel maar ook gemoedelijk en overzichtelijk. Onze dienstverlening is klantgericht, de benadering hartelijk. Kwekers en kopers zijn bij ons geen nummer maar hebben een naam.

U vindt Plantion in Ede langs de A30 aan de A12, mooi centraal gelegen en gemakkelijk te vinden.

ORGANISATIE
Plantion is een coöperatie en feitelijk eigendom van ongeveer 275 voornamelijk Nederlandse kwekers van bloemen en planten.

De coöperatieve rechtsvorm geeft ons bedrijf een eigen dynamiek en een bijzondere missie. De doelstelling is niet ‘zoveel mogelijk winst maken’, maar ‘het verhandelen van de producten van onze leden op een verantwoorde manier tegen een acceptabele prijs’. Dat doen we met verve.

De bekende drie P’s (planet, people, profit) nemen we daarbij serieus. Op basis van een gezonde financiële exploitatie werken we zoveel mogelijk klimaatneutraal en geven we onze mensen ruimte om zich te ontwikkelen.