"De heilige witte roos"

De witte heilige roos; symbool voor hoop en nederigheid

Witte rozen bloeien in mei met hun prachtige geur van citroenboom, fluweelachtige bloemblaadjes en indrukwekkende toppen. De intense geur van Garden Queen beroert zintuigen en emoties.

Rozenstruiken verbazen met hun originaliteit van soorten en kleuren. Witte rozenstruiken omstrengelen hekken, versieren pergola's en poorten in Italiaanse tuinen. Er zijn zoveel soorten gekweekt en er komen steeds nieuwe. Maar deze witte roos heeft de beste, de mooiste maagdelijk witte kleur.

Het Amerikaanse hoveniersbedrijf Jackson & Perkins kweekte een roos met sneeuwwitte bloemblaadjes en noemde haar Johannes Paulus II. De tien rozenstruiken zijn in de Vaticaanse tuinen van de Sint Peter Basiliek geplant. De witte kleur van de roos symboliseert de spirituele deugden van zuiverheid en verwijst naar de witte pauselijke soutane (toga) met kap en witte handschoenen.

Sinds de sterfdag van de gelijknamige paus wordt deze roos in een beperkt aantal verkocht. De opbrengst gaat naar een stichting voor arme mensen in Afrika. De witte roos heeft voor de mensen een mooie symboliek van hoop en nederigheid.