"Geef mij water en heavy metal"

Alstroemeria op zijn mooist

De Engelse tuingoeroe en radiomaker Chris Beardshaw beveelt een nieuwe techniek aan voor mooiere Alstroemeria planten: stel ze bloot aan heavy metal muziek!

In een uitzending van zijn radioprogramma Gardeners' Question Time on Friday onthulde de populaire Beardshaw dat een dieet van Black Sabbath wonderen had verricht in een kas met Alstroemeria's. In een andere kas waarin muziek van Cliff Richard werd gedraaid, stierven alle planten...

"We hebben vier kassen ingericht om te kijken wat er met de Alstroemeria planten zou gebeuren. In de eerste kas, de 'control house', bleef het stil. In de tweede draaiden we klassieke muziek, in de derde muziek van Cliff Richard en in de vierde Black Sabbath. We lieten de muziek enkele maanden aanstaan."

Zoals je mocht verwachten, groeiden de planten in de 'control house' erg goed. Maar de resultaten in de andere kassen gaven een verrassend beeld te zien: "In de kas met klassieke muziek groeiden de planten minder en lieten ze iets minder bloei zien. Tijdens het afspelen van heavy metal muziek van Black Sabbath bleven de planten weliswaar achter in groei, maar hadden ze de mooiste bloemen en waren ze het best bestand tegen ziekten!"