"Gek op 7UP"

Los een aspirine op in het water, leg een koperen cent onderin de vaas, voeg een scheutje chloor toe...

Helaas helpen deze dingen allemaal niet om het vaasleven van bloemen te verlengen. Wat wel helpt naast gewoon leidingwater en het bekende snijbloemvoedsel is... 7up!

De positieve effecten van 7UP komen door de suikers die de frisdrank bevat, en door de zuurgraad. De bloemen bloeien er mooier van en blijven langer in leven.

In 1929 werd 7Up bedacht in de Verenigde Staten door Charles Leiper Grigg. Het drankje heeft zijn naam te danken aan 7 geheime ingrediënten en de toevoeging van koolzuur. Sinds 1952 is 7Up ook in Nederland verkrijgbaar.

Vooral de snijbloem lisianthus schijnt dol te zijn op 7Up. Maar of dat toeval is... De bloem is namelijk afkomstig uit hetzelfde prairiegebied in St Lewis als waar Grigg zijn 7Up uitvond! Waarschijnlijk heeft de frisdrank voor de bloem een erg vertrouwde smaak. Home sweet home!

Maar... een snijbloem die het goed doet op drank uit zijn eigen vaderland: dat maakt nieuwsgierig! Zou de Japanse sierkers het beter doen met een scheutje sake? Groeit Ierse klaver sneller op een bodempje whisky? Gedijt de Engelse klaproos goed in een pint bier? En lust de lelie soms graag een slokje Franse wijn…?