"Ik speelde met Frankenstein"

Poppenogen, zo wordt de excentrieke plant Christoffelkruid ook wel genoemd. Maar eigenlijk had Christoffelkruid net zo goed Marty's Kruid kunnen heten, naar de Britste komiek Marty Feldman, die beroemd was om zijn uitpuilende ogen.

Feldman was net zo excentriek als de plant. In zijn ‘anarchistische periode’ shockeerde hij het Britse koningshuis met een striptease.

Zijn humor was buitengewoon zwartgallig. En hij had een uitgesproken mening over publiekshelden als David Frost en John Lennon.

Hoe brutaal ook, Feldman kon ook kritisch zijn over zichzelf. Hij zei: “Mijn grootste komisch talent zijn mijn looks”. Maar daarmee deed hij zichzelf iets tekort. John Cleese was groot fan, voor hem schreef Feldman fameuze sketches. En ook maakte hij succesvolle tv-shows in Engeland en Amerika.

Bovendien speelde Feldman met zijn komische talent in een aantal films, waaronder de memorabele rol van Igor in 'Young Frankenstein'. Wat ons weer terugbrengt bij de griezelplant met ogen op stokjes... Want Christoffelkruid zou de ogenverzameling van een seriemoordenaar kunnen zijn. Waarschijnlijk zou Dr. Frankenstein er een moord voor hebben gedaan!