"I’m singing in the rain!"

Zingende planten bij Disney

Filmproducent Walt Disney staat bekend om zijn revolutionaire technieken. Allemaal bedoeld om tekenfilms zo 'levensecht' mogelijk te maken. Spectaculair is bijvoorbeeld hoe dieren in de films kunnen zingen. Maar Disney komt nu met een nieuw fenomeen: de zingende plant!

Een nieuwe techniek tovert elk willekeurig voorwerp, zelfs een plant, om tot aanraakgevoelig object. De interactieve plant kan bijvoorbeeld zingen. Heel simpel: je raakt de plant aan en die begint geluid te maken. De toon verandert naarmate je je hand beweegt, hoe hard je drukt en hoe lang.

Je zou verwachten dat de plant hieronder te lijden heeft. Maar volgens Disney is dat niet het geval: "Het systeem is supergevoelig. Het herkent de geringste menselijke aanraking, de plant overleeft dat met gemak."

Disney zegt dat deze techniek haar gaat helpen bij het ontwikkelen van nieuwe interactieve toepassingen in films. Benieuwd waar dat toe gaat leiden. Nieuwe versies van 'Sneeuwwitje en Rozerood', 'Het sprookje van de rozenelf' en 'De bloemen van kleine Ida'? Of misschien een plantaardige remake van 'I'm singing in the rain'?