"Ook iets goed te maken…?"

Ook iets goed te maken...?

Bekend is het verhaal van die man die trouw elke vrijdag een bosje trosanjers kocht voor zijn zieke vrouw. Welke reden heb jij om je geliefde op vrijdag te verrassen met bloemen?

Een bloemist vertelde het verhaal van een man op leeftijd die zijn winkel binnenstapte voor een bos trosanjers. Hij vertelde dat hij zijn vrouw ooit met deze bloemen ten huwelijk had gevraagd. Nu ze chronisch ziek was, kocht hij elke week een bosje. Een liefdevol gebaar. Enkele maanden later overleed ze. En daags erna is hij zelf ook overleden.

In Rusland heeft de man heel andere redenen om bloemen voor zijn vrouw te kopen. Zonder bloemen kan hij namelijk niet ongestraft te laat thuiskomen. Daarom zijn veel bloemenwinkels in Moskou ook 24 uur per dag geopend. De Rus kan er altijd terecht voor bloemen omdat hij moest overwerken. Of omdat er iets anders tussenkwam op weg naar huis…

Daar komt nog bij dat de Russische vrouw een flink boeket bloemen eist, en bovendien in haar favoriete kleuren. Het boeket moet ook bestaan uit een oneven aantal bloemen. Dat is belangrijk, want een even aantal geef je alleen als er iemand overleden is.

Zo veeleisend als een Russin is de gemiddelde Nederlandse vrouw gelukkig niet. Zij is oprecht blij met een bloemetje of een leuke plant. Groot of klein, veel of weinig en ook de kleuren maken niet zoveel uit. Het gaat om het gebaar, want bloemen en planten zijn pure emotie. Dus mannen, koop op vrijdag bloemen voor je geliefde, dan ga je samen fijn het weekend in!