"Paarse sprookjesboom"

Paarse sprookjesboom

Een sprookjeshuwelijk, zo wordt het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima vaak genoemd. Ze leerden elkaar dan ook kennen onder een sprookjesachtige boom!

In Latijns Amerika, Zuid-Afrika en de landen rond de Middellandse Zee komt de Jacaranda mimosifolia voor. De paarse bloesem van deze boom is betoverend mooi. In de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria staan zelfs zoveel van deze ‘paarse sprookjesbomen’ dat de stad ook wel Jacaranda City genoemd wordt. De boom, die wel 50 meter hoog kan worden, bloeit daar van september tot november.

Gelukkig is de paarse bloesem ook wat dichter bij huis te bewonderen. Bijvoorbeeld in de Spaanse stad Sevilla, in de tuinen van het Prado del Sebastian. Daar wordt elk jaar in mei het Feria de Sevilla, het lentefestival, gevierd. Het is op deze plek dat Willem-Alexander en Máxima elkaar onder een paarse Jacaranda hebben leren kennen.

Dus ben jij ook op zoek naar een sprookjeshuwelijk? Ga dan in de lente naar Sevilla. Of nog beter: koop een Jacaranda mimosofolia en zet hem in je tuin!