"De Pantoffelplant is trending"

Er was eens een plantje dat in de vergetelheid leek te raken.

Alleen een potplantenkweker uit de Betuwe bekommerde zich nog om de pantoffelplant en zette een treurig filmpje op YouTube.

Een theatergroep sloot zich in 2015 een maand lang op in de bloemenkassen van het vroegere kwekersdorp Lent. In het overwoekerde complex zongen zij heel toepasselijk treurige liedjes over vergeten bloemen.

Eén liedje ging over een grappig plantje met vrolijke kleuren en bloemblaadjes als luchtkussentjes: de pantoffelplant. Vooral in de tijd van de flowerpower was dit plantje mateloos populair. Iedereen wilde wel een paar van die 'vredelievende' plantjes in zijn tuin!

Maar vanaf de jaren 80 begonnen mensen de pantoffelplant oubollig te vinden. Logisch dus, dat de theatergroep juist dit plantje uitkoos om er een afscheidsliedje over te schrijven. Het liedje werd trending op social media en mensen rennen weer naar de bloemist om het grappige plantje te kopen.

Zeker in de huidige samenleving kan de pantoffelplant voor een glimlach zorgen. Met dank aan de theatergroep, maar vooral aan de Betuwse potplantenkweker. Want die bleef als enige in de pantoffelplant geloven en plukt daar nu de welverdiende vruchten van!