"Stekelige schoonmoeder"

De cactus is een bijzondere plant met vaak ook bijzondere namen. Zo kwam iemand op het idee om een bepaalde bepaalde cactus 'schoonmoeders stoel' te noemen. Omdat een cactus vaak net zo stekelig is als de relatie tussen schoondochters en schoonmoeders.

Deze plant is breed en bolvormig, en lijkt daarom de ideale stoel om je schoonmoeder op te laten zitten.
Zeker wanneer je wil dat ze je huis zo snel mogelijk weer verlaat...

Gelukkig zijn er ook cactussen met hele mooie namen. Zoals: Koningin van de Nacht. Deze slank gevormde cactus klimt tegen boomstammen of muren op en vormt daar een vlechtwerk van fraaie twijgen. De 'koningin' geeft zuiver witte bloemen van wel 30 centimeter doorsnee die zich uitsluitend in het donker openen. Nachtvlinders zijn er gek op! Helaas komt hij vooral voor in Zuid-Amerika en is hij niet geschikt als kamerplant.

Maar niet getreurd, cactussen komen in zoveel soorten en maten, dat er genoeg zijn die je wel in huis kunt halen! En dat is fijn, want de cactus als kamerplant is weer helemaal terug van weggeweest.

Zet bijvoorbeeld maar eens wat minicactussen bij elkaar in een mooie kom of stolp. Of tooi je vensterbank of vloer met een paar flinke exemplaren. Nodig dan je lieve schoonmoeder (of schoondochter) uit op de koffie. En bied haar een zachte, comfortabele stoel aan!