"De Zwarte Weduwe"

Roy Thompson is een bloemenkweker die wel van een experimentje houdt. Zo kwam hij op het bijzondere idee om eens niet een knalroze of paarse rhododendron te kweken, maar een iets spannender gekleurde...

Hij kruiste wat bestaande soorten en kwam uiteindelijk met een mooie zwarte variant tevoorschijn, die later een prachtige wijnrode kleur aanneemt.

Roy wilde er maar wat graag mee pronken op de Gentse Bloemenshow, maar moest nog wel even een passende naam voor zijn nieuwe experiment bedenken. Hij dacht na en net toen hij op wilde geven, wist hij het ineens! Die gemene zwarte spinnen met rode stippen op hun rug... Die hadden wel iets van de bloem weg!!

Zo kwam het dat Roy Thompson op de Gentse bloemenshow stond met 'De Zwarte Weduwe'. Als een magneet werden alle vrouwen naar zijn stand getrokken, ze waren er niet weg te sláán. En allemaal hadden ze één ding gemeen: Ze droegen een trouwring.

Nu werd Thompson toch een beetje angstig en moest aan de zwarte weduwespinnen denken. Die staan er namelijk om bekend dat het vrouwtje het mannetje na het paren dood bijt. Daarom kregen vrouwelijke seriemoordenaars in Japan en de VS ook wel de bijnaam: Zwarte Weduwe!

Toch is er nog hoop voor de mannetjesspinnen... Het schijnt namelijk zo te zijn dat mannetjes die een cadeautje voor hun vrouw meenemen, bijvoorbeeld een dode vlieg, de daad overleven!
Dus mannen, neem het zekere voor het onzekere. Verras je vrouw op tijd met een mooie ketting. Of... Nog beter, met een prachtig 'boeket' Rhododendrons Zwarte Weduwe!